Sluiten
  1. stuur door
  2. bedankt
stuur door

Regio Haaglanden bundelt krachten bij aanpak corona

Donderdag 19 maart is het Regionaal Beleidsteam (RBT) Haaglanden bijeen geweest. De komende tijd komt het RBT tenminste eens per week bijeen om met elkaar de besluiten te nemen die nodig zijn om de uitdagingen van het coronavirus in goede banen te leiden.

detail coronavirus

Natuurlijk worden hierbij de voorzorgsmaatregelen, zoals niet teveel mensen bij elkaar en voldoende onderlinge afstand van elkaar, in het overleg meegenomen.

Laatste stand van zaken

In het Regionaal Beleidsteam zitten de negen burgemeesters uit de regio Haaglanden. Zij zijn bijgepraat over de laatste stand van zaken van de capaciteit van de acute zorg in onze regio. Er kan een stijging komen van het aantal mensen dat door het coronavirus in het ziekenhuis komt. Dan moet er ook genoeg zorgpersoneel zijn. Er wordt gekeken hoe dat opgelost kan worden. In onze regio zijn op dit moment nog genoeg mensen bij zowel de politie, brandweer en in de zorg. Zij helpen elkaar waar het kan.

Markt en toezicht

In onze regio gaan de markten zo veel mogelijk door, dus ook in Pijnacker-Nootdorp. Het aanbod van vaak relatief goedkope en verse etenswaar in de buitenlucht is een belangrijk onderdeel van het winkelaanbod in deze periode. Daarbij wordt voortdurend opgelet worden dat niet teveel mensen tegelijkertijd de markt bezoeken en dat het winkelend publiek voldoende afstand van elkaar houdt. De marktkooplieden kunnen hier zelf ook bij helpen door niet meer dan enkele klanten tegelijkertijd bij de kraam toe te staan. Zo kunnen we hopelijk de markten openhouden. Maar als iedereen zich niet aan deze regels houdt, dan kan besloten worden dat de markt toch dicht gaat.

Wie zitten er in de regio Haaglanden?

De regio Haaglanden bestaat uit de gemeenten Delft, Den Haag, Leidschendam-Voorburg, Midden-Delfland, Pijnacker-Nootdorp, Rijswijk, Wassenaar, Westland en Zoetermeer. Zie www.vrh.nl voor meer informatie over onze regio.