Sluiten
  1. stuur door
  2. bedankt
stuur door

Parade houdt voortaan zelf het winkelcentrum schoon

De winkeliers van winkelcentrum de Parade in Nootdorp houden hun winkelcentrum zelf schoon. Zij nemen deze taak over van de gemeente, zodat zij dit kunnen doen op een manier die beter aansluit bij hun eigen behoeften. Hiervoor ondertekenden initiatiefnemers en de gemeente 24 november een overeenkomst.

Alle betrokkenen bij de schoon-overeenkomst. Zij zorgen er samen voor dat de Parade schoon en netjes blijft

Met deze overeenkomst zorgt de winkeliersvereniging van De Parade ervoor dat het winkelcentrum schoon en aantrekkelijk blijft en er geen zwerfvuil rondslingert.

Eerste Right to Challenge overeenkomst in de gemeente

De overeenkomst met de Parade is de eerste Right to Challenge overeenkomst in Pijnacker-Nootdorp. Wethouder Jaap van Staalduine legt uit wat dat is: “Met deze regeling kunnen inwoners of organisaties de gemeente uitdagen voorzieningen of taken over te nemen als zij denken dat dit anders, beter of goedkoper kan. Zowel de verantwoordelijkheid voor de taak als het geld verschuiven van gemeente naar inwoners. Zo kunnen we als gemeente meer aansluiten bij de kracht van de onze samenleving.”

Snel en efficiënt

De winkeliers gaan deze overeenkomst aan om dat zij in het winkelcentrum aanwezig zijn en dus sneller problemen kunnen oplossen. ”Wij zijn bijzonder blij dat het gemeentebestuur ons de middelen biedt om onze eigen leefomgeving schoon, heel en netjes te houden. Een mooi voorbeeld van goed samenwerken tussen lokale overheid en inwoners, aldus Erwin Steendam, bestuurslid van de Vereniging Centrum Promotie Parade.”