Sluiten
  1. stuur door
  2. bedankt
stuur door

Op avontuur bij de natuurspeelplek

Water en spanning; dat waren twee uitgangspunten voor de nieuwe natuurspeelplek aan de Kerkmeesterstraat. Mariska Thieme van Bureau RIS heeft het inrichtingsplan voor de natuurspeelplek gemaakt. Daarbij heeft zij rekening gehouden met de wensen van kinderen en omwonenden.

Ontwerp van de natuurspeelplek in Delfgauw. Een eiland met een brug en een stapstenen oversteek.

De ontwerpster vertelt:

“Kinderen willen met water spelen. Het moet ook een beetje spannend zijn. Daarom gebruiken we het water als speelaanleiding. De kinderen wiebelen via balanceertouwen of springen via stapstenen naar het schiereiland. De huidige waterloop wordt een beetje verlegd en ondieper gemaakt, hierdoor wordt het eiland groter en de oevers flauwer. Dat maakt het ook veiliger. Het wandelpad dat vaak door hondenbezitters wordt gebruikt, wordt op dit punt verlegd in de richting van het fietspad. Zo kan het spel op de oever al beginnen."

Ontdekkingstocht

Op het schiereiland komen hoogteverschillen in combinatie met bosschages. Daar vinden vogels, insecten en kikkers een onderkomen.

“Kinderen kunnen op ontdekkingstocht gaan of verstoppertje spelen. Met lage knotwilgen en struiken ontstaat de sfeer van een waterrijke griend. Elk jaargetijde ziet de natuurspeelplek er anders uit. Dit wordt een plek waar het spelen niet vastligt, maar waar je zelf op avontuur kunt gaan”

In het voorjaar wordt de natuurspeelplek aangelegd.

Inrichtingsplan bekijken

Het inrichtingsplan is te bekijken op www.pijnacker-nootdorp/natuurspeelplek. Vrijdag 17 februari is er een inloop van 16.00 – 17.30 uur in het Sportcafé, Florijnstraat 1. Daar kunt terecht met vragen of opmerkingen. Kinderen, ouders en omwonenden kunnen tot 1 maart per mail een reactie op het inrichtingsplan geven. Na verwerking van de reacties stelt het college het inrichtingsplan vast en kan de aanleg starten.