Sluiten
  1. stuur door
  2. bedankt
stuur door

Officiële opening 12+ speelplek de Poort/Laan van Floris de Vijfde

Woensdag 14 oktober opende wethouder Jaap van Staalduine officieel de 12+ speelplek bij de De Poort/Laan van Floris de Vijfde in Nootdorp. Ook het Jeugd en Jongerenwerk, Team4Talent, de Tennisvereniging en jongeren waren betrokken bij de opening.

12+ speelplek de Poort/Laan van Floris de Vijfde

De speelplek is er al even, maar is nu helemaal gereed. Het heeft een multicourt voor diverse balsporten, een pannaveld en een halfpipe. Daarnaast staan zit-elementen en picknickbankjes. De ondergrond van de velden is gekleurd asfalt en de speelplek is omzoomd door een haag en bomen.

Aanleiding

Aanleiding voor deze speelplek was het Uitvoeringsplan Spelen 2009-2012. Daaruit bleek dat er behoefte was aan een speelplek voor kinderen van 12 jaar en ouder in de wijken Achter het Raadhuis en ’s Gravenhout. In samenwerking met vele partijen is de speelplek er gekomen.

Samen met bewoners

Samen met Jongerenwerk en politie is gekeken naar een geschikte locatie. Vervolgens is aan jongeren via een enquête gevraagd naar hun wensen voor de locatie. Het ontwerp van de speellocatie is vervolgens ontwikkeld in samenwerking met de bewonersverenigingen van ’s Gravenhout, de Nootdorpse Tennis Vereniging, bedrijventerrein Oost Ambacht, SV Nootdorp, de politie en het Jeugd en Jongerenwerk.