Sluiten
  1. stuur door
  2. bedankt
stuur door

Nieuwe recreatiekaart Buytenhout

De recreatiekaart geeft een overzicht van het hele gebied inclusief fiets- en wandelknooppunten. Ook vindt u er informatie over eet en drinkgelegenheden, overnachtingsplaatsen, interessante punten voor natuur en milieu en leuke plekken voor kids en familie.

Schapen op het gras in het Bieslandsebos

Wist u dat de Dobbeplas en het Bieslandse Bos deel uitmaken van een groot natuur- en recreatiegebied? Regiopark Buytenhout strekt zich uit van Delft via Pijnacker-Nootdorp naar Zoetermeer. Een oase van rust in de dichtbevolkte Randstad waar je urenlang kunt fietsen, wandelen en genieten. Ontdek het met de recreatiekaart!

Groengebieden

In regiopark Buytenhout lopen verschillende groengebieden naadloos in elkaar over: Buytenpark, Westerpark, Nieuwe Driemanspolder, De Balij, Bieslandse Bos, Dobbeplas en Delftse Hout.

De 5 leukste tips

  • Ga eens in de schemering naar Delftse Hout. Grote kans dat je vleermuizen ziet vliegen boven de Grote Plas of bij de Tweemolentjesvaart.
  • Laat je verrassen in de Natuur-en Landschappentuin van Zoetermeer en in het Arboretum Heempark in Delft
  • De speelbossen in de Balij en het Bieslandse Bos zijn plekken waar kinderen lekker kunnen spelen en vies mogen worden! Spring over modderige slootjes, ontdekt spannende paadjes of steek met een trekpontje het water over.
  • Neem een kijkje bij de oeverzwaluwwand in de Bieslandse Polder. De stenen muur langs de Korftlaan in Delft is een hotel voor de Oeverzwaluwen. Ze graven gaten van wel een meter diep om hun eieren in te leggen. Van mei tot en met september is de kans groot dat je hier oeverzwaluwen ziet.
  • Het Amfitheater in het Bieslandse Bos is een plek waar je rustig kunt zitten, uitkijkend over de poel met de polder van Biesland op de achtergrond

Gratis recreatiekaart

Vanaf deze week is de nieuwe recreatiekaart Buytenhout gratis verkrijgbaar bij het gemeentehuis en bij vele recreatie en horecagelegenheden in het gebied.

De kaart is hier digitaal te bekijken