Sluiten
  1. stuur door
  2. bedankt
stuur door

Nieuwe fiets- en voetgangersbruggen

De houten, blauwe fiets- en voetgangersbruggen in Koningshof, bij het Prinsenhof en het Stationsplein zijn aan vervanging toe. De voorbereidingen hiervoor lopen al lange tijd. Vanaf april tot eind oktober dit jaar worden acht bruggen na elkaar vervangen.

Nieuwe brug Koningshof

De nieuwe bruggen zien er anders uit dan de oude. Ze zijn van ander materiaal en krijgen een speels stalen hekwerk, passend bij de groene locaties. Het hekwerk van de drie bruggen rond het scholencomplex Koningshof krijgt afbeeldingen die door leerlingen van de scholen zijn ontworpen: een kikker, een konijn en een vogel. In het dek van de bruggen komt de naam van de straat waar op de brug aansluit. Zo is elke brug uniek.

Innovatief en duurzaam

De nieuwe bruggen zijn een technische innovatie en hebben een duurzaam karakter. Het brugdek is gemaakt van ultrahogesterktebeton panelen en is daardoor superdun met een dikte van slechts negen centimeter. Het dek van de brug heeft een reliƫf dat werkt als antislip laag, zodat het niet nodig is de brug te asfalteren of te bestraten. De brug is onderhoudsvrij en gaat zeker 100 jaar mee.

Wanneer worden de bruggen vervangen?

Vanaf april tot eind oktober dit jaar worden alle bruggen vervangen. Elke brug zal vijf tot zeven weken volledig afgesloten zijn. Vooraf kondigen we dit nog eens aan via informatieborden bij de brug zelf.

  • Brug Regge en Koningshof (bij de Zuiderstraat)- eind april tot begin juni
  • Bruggen Oosterdiep, Prinsenhof en Eem - begin juni tot medio juli
  • Bruggen bij Het Baken, de Bergse Maas en het Stationsplein - eind augustus tot medio oktober
  • Halverwege oktober wordt de brug van Het Baken richting het Baaienburg verwijderd.