Sluiten
  1. stuur door
  2. bedankt
stuur door

Nieuw ontwerp voor de Klaproostunnel

De Klaproostunnel krijgt een nieuw jasje. Het ontwerp is nagenoeg klaar. Dankzij de ideeën van een enthousiaste groep betrokken bewoners heeft de ontwerpgroep een fris en vrolijk verfraai-idee gemaakt met kleuren in allerlei tinten van klaprozen. Daarmee wordt de tunnel lichter en vrolijker.

Deze tinten van klaprozen worden weergegeven op een fris witte ondergrond in de vorm van cirkels. De cirkels ‘verspringen’ over één van de wanden van de tunnel om de beweeglijkheid van de klaprozen te verbeelden. In een aantal cirkels komt een patroon van klaproostekeningen gemaakt door creatievelingen uit de wijken in samenwerking met kunstenares Juul Smulders.

Gedicht

Tussen de cirkels komt een regel uit het gedicht van Leendert Witvliet: 'Hoog boven het gras wuift zij naar wie langs haar komt’ Met deze sympathieke tekst worden passanten als het ware ‘gegroet’ bij het langsrijden of langslopen. De klaproostunnel krijgt hierdoor een passende identiteit.

Bewoners aan de slag

13 mei is er een workshop in het atelier van Juul Smulders om te tekenen, schilderen of aquarelleren met een klaproos in de hoofdrol. Deze kunstwerken worden gebruikt om invulling te geven aan vier cirkels die onderdeel uitmaken van het nieuwe ontwerp van de klaproostunnel. Opgeven kan via e-mail juulsmulders@gmail.com