Natuurspeelplek Delfgauw

Delfgauw krijgt een natuurspeelplek. Deze komt op en bij het schiereiland op de hoek Kerkmeesterstraat en Hoefsmidstraat in Delfgauw. Het concept inrichtingsplan is nu klaar. Tot 1 maart kunt u op het plan reageren. Kom langs in het Sportcafé op 17 februari of stuur het reactieformulier op. We zoeken ook nog steeds een goede naam voor de plek. Wie wint die leuke verrassing?

Luchtfoto van de locatie voor de natuurspelplek in Delfgauw

In het Leefbaarheidsplan Delfgauw 2014-2017 is de wens voor een natuurlijke/avontuurlijke speelplek opgenomen. Met een werkgroep van ouders uit de wijk is het Uitvoeringsplan Spelen in Emerald 2015-2018 gemaakt. Daarin is de locatie aangewezen voor de natuurspeelplek. Op de luchtfoto is de locatie weergegeven met een rood stippellijntje.

Wensen ingezameld voor inrichtingsplan

Vrijdagmiddag 28 oktober 2016 was er een inloopmiddag. Op de locatie voor de natuurspeelplek stond een grote witte tent. Hier konden kinderen, ouders en omwonenden hun wensen voor de plek kwijt. Ook mochten ze een naam voor de natuurspeelplek bedenken. De opbrengst van de middag was overweldigend:

  • 77 tekeningen;
  • 81 kaartjes met wensen;
  • 36 voorstellen voor namen;
  • 150 stickertjes op favoriete sfeerbeelden;
  • 10 cartoons door lokaal cartoonist John Körver.

Op basis van deze inbreng heeft Bureau RIS een inrichtingsplan opgesteld:

Reageren op concept inrichtingsplan?

Tot en met woensdag 1 maart kunt u uw reactie op dit plan geven. Dat kan op verschillende manieren:

E-mail

Mail uw reactie naar t.warringa@pijnacker-nootdorp.nl.

Post

Download het reactieformulier, vul het in en stuur het naar:
Gemeente Pijnacker-Nootdorp
t.a.v. T.W. Warringa
Oranjeplein 1
2641 EZ Pijnacker

Persoonlijk op 17 februari in het Sportcafé

Verder is het mogelijk om het inrichtingsplan op vrijdagmiddag 17 februari tussen 16.00 en 17.30 uur te bekijken in het Sportcafé aan Florijnstraat 1 te Delfgauw. U kunt daar terecht met uw vragen en ter plekke het reactieformulier invullen.

Prijsvraag naamgeving

De natuurspeelplek verdient een toepasselijke en herkenbare naam. Kinderen uit Delfgauw kunnen tot en met 1 maart 2017 hun ideeën mailen naar t.warringa@pijnacker-nootdorp.nl. Een onafhankelijke jury kiest de winnende naam. De winnaar ontvangt een leuke verrassing en wordt betrokken bij de opening van de natuurspeelplek.

Planning

Na verwerking en beantwoording van de reacties stelt het college van burgemeester en wethouders in maart 2017 het inrichtingsplan vast. Daarna wordt de natuurspeelplek gefaseerd aangelegd. Uiteindelijk moet de speelplek eind 2017 klaar zijn.