Sluiten
  1. stuur door
  2. bedankt
stuur door

Meer samenspel in buurtspeeltuintjes

Liever samen zwiepen in een ‘vogelnest’ dan in je eentje schommelen. “De nieuwe speelplekken in Emerald nodigen uit tot samenspel en zijn meer gericht op grotere kinderen”, vertelt Tjeerd Warringa, medewerker Groen en Spelen bij de gemeente.

Kinderen geven hun wensen door over de speelplek aan de Slagturverstraat

Veel speeltoestellen in Emerald stonden er al sinds de bouw van de wijk en waren aan vervanging toe, daarnaast moest de gemeente bezuinigen op het kostbare speeltuinonderhoud.

Nadat met een groep ouders een speelplan voor heel Emerald is gemaakt, is bij diverse speelplekken een partytent neergezet om met kinderen, ouders en omwonenden te praten over de inrichting.

"De kinderen reageerden enthousiast en waren erg betrokken."

Nieuwe speeltoestellen

Een groot aantal speelplekken is intussen aangepakt. Bij de Tijdemanhove kwam een nieuw duikelrek en in de Dukaatstraat bouwden bewoners een wilgentipi. In de Slagturverstraat, Weesmeesterstraat en Gaarderstraat staan nieuwe speeltoestellen, zoals een vogelnestschommel, graafmachine, speelhuisje en klimrek. De huisjes zijn transparant gehouden om te voorkomen dat er ongewenste rommelplekken ontstaan.

Een andere wens was het vergroten en samenvoegen van speelplekken. Later dit jaar worden speelplekken aan de Pondstraat, Melkdragerhof en Padmoes aangepakt. De kroon op het werk wordt de natuurspeelplek bij de Kerkmeesterstraat. Tjeerd kijkt tevreden terug op de samenwerking met bewoners:

“Het kostte iets meer tijd, maar er is daardoor wel extra draagvlak.”
Kinderen spelen op de speelplek aan de Tijdemanshove