Sluiten
  1. stuur door
  2. bedankt
stuur door

Meer elektrische laadpalen voor Pijnacker-Nootdorp

Dit jaar zette Rotterdam samen met 16 regiogemeenten een omvangrijke aanbesteding voor laadpalen op de markt. Het gaat om een uitbreiding van maximaal 4000 nieuwe laadpunten voor elektrische auto’s, waarvan maximaal 65 laadpalen (130 laadpunten) in Pijnacker-Nootdorp. Rotterdam heeft de plaatsing, het beheer en de exploitatie van de palen nu gegund aan ENGIE Services. Binnenkort besluit Pijnacker-Nootdorp of zij ook een overeenkomst wil sluiten met ENGIE.

Stekker

Wacht nog even met aanvragen

Pas na het sluiten van een overeenkomst kunnen inwoners, via een aanvraag, voor de plaatsing van een laadpaal in aanmerking komen. Wanneer het zover is, volgt uitgebreide informatie hierover.

Duurzame mobiliteit in Pijnacker-Nootdorp

Voor Pijnacker-Nootdorp betekent deze aanbesteding dat we de komende drie jaar maximaal 65 laadpalen kunnen plaatsen. Een laadpaal wordt geplaatst op basis van een concrete aanvraag uit de gemeente. Wethouder Piet Melzer:

"Deze uitbreiding van het laadpalen-netwerk past helemaal in onze visie over duurzame energie en duurzame mobiliteit. Door het elektrisch rijden te stimuleren, leveren we een concrete bijdrage aan een schoner milieu."

Met deze actie zorgen 16 gemeenten uit de Metropoolregio Rotterdam Den Haag en de gemeente Gouda voor een forse impuls van het aantal laadpalen in de regio. Het is voor het eerst dat op deze grote schaal een aanbesteding voor laadinfrastructuur in de markt is gezet.