Sluiten
  1. stuur door
  2. bedankt
stuur door

Meer dan 100 bomen geplant op Boomfeestdag

Woensdag 13 maart was het Nationale Boomfeestdag. Dat werd op twee plekken in de gemeente gevierd: in nieuwbouwwijk Ackerswoude en in het Bieslandse Bos. Wethouders plantten daar samen met kinderen totaal meer dan 100 jonge bomen.

Wethouder Jense plant samen met kinderen een boom in Ackerswoude

Nieuwe wijkspeelplek Ackerswoude

In Ackerswoude plantten kinderen uit de buurt samen met wethouder Ilona Jense de laatste bomen bij de nieuw aangelegde wijkspeelplek aan het centrale fietslint.

De wijkspeelplek krijgt een natuurlijke sfeer met groen en water en speelelementen voor jong en oud. Zo is er een avontuurlijke touwbrug over het water waar de wat oudere kinderen kunnen klimmen en klauteren. De jongsten kunnen zich uitleven bij het klimhuis met glijbaan en de vogelnestschommel. Daarnaast komt er ook een grasveldje om een balletje te trappen of lekker te picknicken met vriendjes.

Herplant bomen Biesbush

30 leerlingen van de Casa Montessorischool uit Pijnacker hebben samen met wethouder Hennevanger, de Buytenhouttafel en Staatsbosbeheer meer dan 100 boompjes geplant in het Bieslandse bos. Bij de entree van het speelbos Biesbush zijn door de bestuurders drie fruitbomen geplant, met hulp van de kinderen. Daarna hebben de kinderen twee bosvakken vol geplant met kleine boompjes van de zoete kers.

Wethouder Hennevanger bij Biesbush met groep kinderen en boswachters

In het Bieslandse bos is hard gewerkt het afgelopen half jaar. Deze boomfeestdag is de afronding van de herplant in het bos ten oosten van de Bieslandseweg. Aanstaande zaterdag worden de werkzaamheden aan de westkant van het bos afgerond tijdens NL Doet, samen met meer dan 50 vrijwilligers uit de omgeving.

Meer informatie over de werkzaamheden in het Bieslandse bos? Lees het boswachtersblog:www.boswachtersblog.nl/zuid-holland/herplant-bieslandse-bos-en-opknappen-speelbossen-van-start.