Sluiten
  1. stuur door
  2. bedankt
stuur door

Maandag 29 april starten werkzaamheden aan de N470

De werkzaamheden aan de N470 beginnen maandag 29 april en vinden plaats tussen 20.00 en 06.00 uur. Er is beperkte verkeers- en geluidshinder tussen rotonde Ruyven en Tolhekplein.

Traject N470

Het groot onderhoud van de N470 gaat eind april van start. Aannemer Boskalis start de werkzaamheden tussen rotonde Ruyven (Delfgauw) en het Tolhekplein (Pijnacker). Van 29 april tot en met 21 mei is de zuidbaan, van Ruyven richting Tolhekplein, afgesloten vanwege de werkzaamheden aan de rotonde Keijzershof, rotonde Tuindersweg en de hoofdrijbaan. Van 22 mei tot en met 7 juni wordt de noordbaan aangepakt, van Tolhekplein richting Ruyven.

Werkzaamheden

Tussen rotonde Ruyven en het Tolhekplein worden de weg en rotonde Keizershof voorzien van een nieuwe laag asfalt. Daarnaast worden de pechhavens verwijderd en krijgt de Tuinderswegrotonde een andere indeling: de zuidelijke rijstrook zal los van de rotonde als een bypass om de rotonde heen worden gelegd zodat het doorgaande verkeer niet wordt gehinderd door het verkeer op de rotonde. Dit zal de doorstroming en verkeersveiligheid op de rotonde verbeteren.

Duurzame maatregelen

De N470 wordt de meest duurzame weg van Nederland. In trajectdeel 6 tussen Ruyven en Tolhekplein wordt rolweerstandverlagend asfalt aangelegd. Dit speciale asfaltmengsel zorgt voor minder frictie met autobanden, waardoor de CO2-uitstoot en het brandstofverbruik van auto’s vermindert. Tegelijkertijd wordt een proefvak aangelegd in de bocht na de tunnel onder de Zuideindseweg (gezien vanuit Delft), waar een nieuw asfaltmengsel wordt getest. Dit asfaltmengsel heeft ook rolweerstandverlagende eigenschappen, maar bevat daarnaast voor 25% uit gerecycled materiaal in de toplaag.

Hinder

Doordat werkzaamheden tussen 20.00 uur ’s avonds en 6.00 uur ’s ochtends worden uitgevoerd, is er beperkt hinder voor verkeer. Afsluitingen vinden altijd plaats in één rijrichting; een omleiding is daarom slechts in één richting van toepassing. De omgeving kan geluidsoverlast ondervinden van het verwijderen van de pechhavens, het frezen van asfalt en het zagen van kabels en leidingen in het asfalt. In de buurt van woonwijken gebeurt dit zoveel mogelijk in de vroege avond. Tenslotte moet voor de aanpassing van rotonde Tuindersweg het straatwerk in de rotonde worden aangepast. Ook dit kan voor enige geluidsoverlast zorgen. Aannemer Boskalis doet haar best de hinder te beperken. Bij het frezen wordt met lichtsignalen gewerkt in plaats van met claxonneren, vrachtwagens rijden zoveel mogelijk vooruit en gebruiken geen piepgeluiden maar sissers als signalering bij het achteruitrijden.

Meer informatie

Informatie over werkzaamheden, omleidingen en hinder staat op www.n470geeftenergie.nl en in de BouwApp, te downloaden voor Iphone en Android. Heeft u vragen? Dan kunt u contact opnemen met de omgevingsmanager van Boskalis tel. 06 - 151 24 613 of per mail: OmgevingN470@boskalis.com.