Leer werken met de e-overheid

Op dit moment zijn veel mensen bezig met de digitale belastingaangifte. En zo wordt steeds meer dienstverlening van de overheid gedigitaliseerd: een afspraak maken bij de gemeente, werk zoeken, toeslagen aanvragen of pensioenoverzichten inzien.

Hoe dat allemaal werkt en hoe DigiD daarbij gebruikt wordt, komt aan bod in de Digisterker-cursusreeks ‘Leren werken met de digitale overheid’ van de Bibliotheek Oostland. De cursussen vinden plaats op diverse locaties. Deelname kost 10 euro, inclusief handboek.

Informatie en aanmelden

Aanmelden kan bij de informatiemedewerkers in alle vestigingen van de Bibliotheek Oostland.

Op de volgende tijden en data:

Nootdorp

Kerkelijk centrum Nové, Dorpsstraat 13.

maandag 9 april 16 april 23 april 13.30 - 15.30 uur

Pijnacker

SWOP, Meester Doctor van Den Helmlaan 11.

Woensdag 9 mei 16 mei 23 mei 10.00 - 12.00 uur

Drie lessen

De cursus bestaat uit drie lessen van twee uur en wordt gegeven door speciaal hiervoor opgeleide docenten. Het enige wat cursisten nodig hebben voor deelname aan deze Digisterker-cursus is wat basiskennis van en ervaring met internet en e-mail, en uiteraard een werkend DigiD. Het verdient de voorkeur om de cursus te volgen in de gemeente waar men woont, omdat ook het werken met de gemeentelijke website in de cursus aan de orde komt. De Digisterker-cursussen worden georganiseerd in samenwerking met de gemeenten Lansingerland en Pijnacker-Nootdorp, SeniorWeb en de SWOP.