Sluiten
  1. stuur door
  2. bedankt
stuur door

Laatste fase reconstructie Faunalaan

Nu de bouwwerkzaamheden en de inrichting van de Boszoom gereed zijn, de kruising Faunalaan – Vossenzoom definitief is ingericht en alle bruggen zijn opengesteld, wordt het laatste deel van de Faunalaan tussen de Vossenzoom en de N470 definitief ingericht. De werkzaamheden starten volgende week.

Faunalaan in Pijnacker

De rijbanen worden gescheiden aangelegd en ingericht met een overgang van 50 naar 30km/uur, passend bij de entree van een woonwijk.

Faunatunnel

Tussen de rijbanen in wordt in het midden van de weg een brede groene berm aangelegd. Onder de weg wordt een faunatunnel aangelegd om de ecozones met elkaar te verbinden. De entree van de wijk wordt groen- en bloemrijk ingericht met duurzame bomen, planten en bloemen. De werkzaamheden starten op 5 mei en worden gefaseerd uitgevoerd. Dit betekent dat u deels langs de werkzaamheden zal rijden en dat de verkeerssituatie een paar keer zal wijzigen. Dit wordt zo duidelijk mogelijk met bebording en afzettingen aangegeven.

Faunalaan afgesloten

Ook zal de Faunalaan een periode afgesloten worden, in verband met asfalteringswerkzaamheden. Tijdens de afsluiting zal het verkeer omgeleid worden over de Klapwijkseweg en de N470. De afsluiting zal tijdig met bebording langs de weg worden aangekondigd. Tijdens de afsluiting zal ook de bushalte Hofpleintunnel tijdelijk verplaatst worden naar de Klapwijkseweg.

Plantseizoen

Naar verwachting zullen de werkzaamheden in juli worden afgerond. In verband met het plantseizoen wordt de beplanting in oktober aangelegd.

Tekening Faunalaan