Sluiten
  1. stuur door
  2. bedankt
stuur door

Laatste fase aanleg Nieuwe Komkommerweg

De Nieuwe Komkommerweg komt dichterbij. Nu de voorbelasting is afgerond wordt de weg tussen de Delftsestraatweg en de N470 echt aangelegd, inclusief een fietstunnel langs de N470 en een brug over de Pijnackerse Vaart. Het is de bedoeling dat de weg in de lente van 2019 af is.

De weg wordt met twee rotondes aangesloten op de N470 en de Delftsestraatweg. Het bestaande fietspad langs de N470 zal straks via een fietstunnel onder de Nieuwe Komkommerweg door gaan.

Uitvoering gefaseerd

De gemeente heeft het bedrijf Van der Ven opdracht verleend voor de aanleg. De aannemer gaat de werkzaamheden gefaseerd uitvoeren, zodat overlast voor doorgaand verkeer zo veel mogelijk wordt beperkt. Zo zal de rotonde aan de Delftsestraatweg in twee delen worden aangelegd. Ook zullen er omleidingen voor fietsers en voetgangers komen. Het is nu nog niet bekend hoe en wat, maar ruim voordat een omleiding is gepland is, worden weggebruikers hierover geïnformeerd.

Wethouder verheugd

Wethouder Ilona Jense is verheugd dat de laatste fase van aanleg aanbreekt:

“De Nieuwe Komkommerweg wordt een uitvalsweg voor (vracht)verkeer van en naar het glastuingebied Pijnacker West. Daarmee ontlasten we de bewoners van de kernen Pijnacker en Delfgauw. Bovendien krijgen fietsers meer mogelijkheden doordat het nieuwe fietspad langs de Nieuwe Komkommerweg de Delftsestraatweg verbindt met het fietspad langs de N470.”