Sluiten
  1. stuur door
  2. bedankt
stuur door

Kinderen willen een spannende natuurspeelplek

Op 28 oktober bruiste het schiereilandje bij de groenstrook aan de Kerkmeesterstraat van activiteit. Wel tweehonderd kinderen en ouders kwamen naar de partytent voor inspiratie en informatie over de geplande natuurspeelplek, die grotendeels omgeven is door water.

Sterrie toont haar getekende wens voor de natuurspeelplek in Delfgauw

Kinderen maakten enthousiast gebruik van de mogelijkheid om ideeën te spuien en stickers te plakken bij de leukste beelden.

Cartoonist John Körver zat met een digitale tekenpen in de aanslag om de speelwensen te verbeelden.

“De natuurspeelplek moet spannend zijn, maar ook niet tè. Een meisje had een heel plan uitgewerkt. Ze wilde graag een drakeneiland, maar liever niet met een enorme draak.”

Een belangrijke vraag was: hoe kom je op het eiland? Via een glijbaan, opperde een kind. Of misschien via een vlot of stapstenen in het water? John:

“De kinderen waren allemaal erg enthousiast. Sommigen reageerden wat verlegen, maar voelden zich vereerd dat ze konden meedenken.”

De jeugd leefde zich ook creatief uit op papier. Er zijn tachtig tekeningen voor de nieuwe speelplek ingeleverd, maar eentje was de mooiste: die van Serre Speet uit Oud-Delfgauw. Daarmee won ze een paar mooie skates.

John Korver tekent wensen voor natuurspeelplek Delfgauw John Korver tekent wensen voor natuurspeelplek Delfgauw