Sluiten
  1. stuur door
  2. bedankt
stuur door

Keijzershof Erven vergroent

De openbare ruimte in Keijzershof Erven bestaat veelal uit steen. Bomen en groenvelden zijn hier, met uitzondering van het centrale speelveld, nauwelijks te bekennen. Een groenere wijk draagt bij aan een fijnere woonomgeving. Het zorgt er ook voor dat het koeler is in hete zomers en er minder wateroverlast is bij hevige regenbuien. Daarom start de gemeente met het vergroenen van Keijzershof Erven.

Op 15 juni organiseerde de gemeente samen met het Hoogheemraadschap van Delfland de Klimaatkraam. Deze kraam popte op midden in de wijk. Bewoners konden meedenken en ideeën geven over het vergroenen van de openbare ruimte in Keijzershof. De gemeente en het Hoogheemraadschap van Delfland informeerden bewoners over het vergroenen van voor- en achtertuinen, zoals het aanleggen van een geveltuin.

Vervolg klimaatkraam

Tijdens deze zaterdagmiddag hebben bewoners aangegeven dat er vooral een grote wens is voor meer bomen in de straat en het vergroenen van de straat doormiddel van geveltuintjes. Ook hebben een aantal bewoners zich opgegeven om mee te denken over het vergroenen van de wijk. Samen met deze bewoners is een plan bedacht voor het planten van 30 bomen in de wijk. Door het planten van de bomen wordt de woonwijk niet alleen groener, maar in de zomer ook koeler.

Buurtactie: Vergroen je erf

Op 30 november organiseerde de gemeente samen met het Hoogheemraadschap van Delfland de buurtactie ‘Vergroen je erf!’. Tijdens deze actiemiddag was ook de Wijkvereniging Pijnacker-Zuid aanwezig. Bewoners konden zien waar de gemeente 30 bomen gaat planten en konden kiezen welke bomensoort zij graag in hun straat wilde hebben.
Op onderstaande kaart ziet u waar de bomen komen te staan. Binnenkort staat ook op deze kaart aangegeven welke boomsoorten op welke plek komen te staan.

Luchtfoto met boomlocaties Keijzershof Erven

Wedstrijd mooiste geveltuintje

Keijzershof Erven kent veel woningen zonder voortuinen. Geveltuintjes maken deze straten een stuk groener én vangen regenwater op. Daarom hebben wij de wedstrijd ‘Mooiste geveltuintje van Keijzershof Erven’ uitgeschreven. Bewoners die mee willen doen met deze wedstrijd, kunnen zich aanmelden bij e.jense@pijnacker-nootdorp.nl vermeld hierbij je naam en adres. In het voorjaar zal een jury de geveltuintjes beoordelen. Tijdens de actiemiddag kunnen bewoners inspiratie opdoen voor het aanleggen van geveltuintjes en zich ook opgeven voor de wedstrijd.

Andere kraampjes tijdens de actiemiddag

  • Plantjeskraam. Ontvang een gratis plant en krijg meer informatie over het aanleggen van (gevel)tuin.
  • Bewonersgroen. Wilt u samen met andere bewoners in uw straat of buurt een stukje openbaar groen gaan onderhouden? Dat kan door een stukje openbaar groen in uw straat te adopteren. Dit noemen we bewonersgroen
  • Buurtknip. De Buurtknip is een subsidieregeling voor inwoners en inwonersorganisaties uit de gemeente Pijnacker-Nootdorp. De Buurtknip kan u helpen iets te organiseren voor uw straat, of buurt . Wellicht kunt u met meerdere buren geveltuintjes aanleggen met ondersteuning uit de Buurtknip.
  • Klimaatkrachtig Delfland. U kunt een bijdrage van maximaal 25% aanvragen voor het opvangen en vasthouden van regenwater bijvoorbeeld door het aanleggen van een groen dak, het vergroenen van de tuin en het aanschaffen van een regenton
  • Wijkvereniging Pijnacker-Zuid. U kunt kennismaken met de actieve bestuursleden van de Wijkvereniging Pijnacker en de vele activiteiten die zij voor jong en oud organiseren. Denk bijvoorbeeld aan het Paasknutselen, de Buitenspeeldag, Halloween en Zuidpop. En natuurlijk behartigen zij ook de belagen van de wijkbewoners