Sluiten
  1. stuur door
  2. bedankt
stuur door

Keijzershof erven vergroent

Keijzershof Erven is 30 bomen rijker! In deze wijk met flink versteende straten was sterke behoefte aan vergroening van het straatbeeld. Met de nieuwe bomen is een eerste vergroeningsslag gemaakt.

Vergroening van wijk Keijzershof

Een groenere wijk draagt bij aan een fijnere woonomgeving. Het zorgt er ook voor dat het koeler is in de hete zomers en er minder wateroverlast is bij hevige regenbuien. Na verschillende bijeenkomsten en contacten met wijkbewoners is het plan bedacht voor het planten van 30 bomen van maar liefst 11 verschillende soorten in de woonstraten van Keijzershof Erven. De laatste bomen zouden tijdens de landelijke Boomfeestdag met leerlingen van de drie scholen in Keijzershof geplant worden, maar die actie kon helaas niet doorgaan.

Aanbieden kliko's

De bomen zijn zowel op vrije plekken geplaatst als op verschillende aanbiedplaatsen voor de kliko’s. Op deze aanbiedplaatsen zijn de bomen in speciale boomroosters geplaatst zodat er geen ruimte verloren gaat voor de kliko’s. Op alle andere plekken krijgen de bomen een boomspiegel die van aantrekkelijke onderbeplanting wordt voorzien.

Bewoners kunnen zelf bijdragen

Natuurlijk kunnen de bewoners ook zelf bijdragen aan een groenere en meer klimaatbestendige wijk. Bijvoorbeeld door het vergroenen van hun tuin of het aanleggen van een geveltuintje. Meer weten over de vergroening van Keijzershof Erven? Surf even naar www.pijnacker-nootdorp.nl/keijzershof.