Sluiten
  1. stuur door
  2. bedankt
stuur door

Inleveractie Wecycle

Avalex doet mee aan de Wecycle-inleveractie voor afgedankte elektrische apparaten en spaarlampen (e-waste) op het afvalbrengstation

Als u e-waste inlevert, verdient u punten door naar www.wecycle.nl/inleveren te gaan. Via GPS wordt herkend op welk afvalbrengstation u bent. De 25 gemeenten met de meeste punten per inwoner winnen een sponsorcheque van €1.000,- voor de Voedselbank. De Voedselbank verzorgt voedselpakketten voor mensen die het minder breed hebben. Het doel van deze inzamelactie is om het inleveren van (kleine) elektrische apparaten en spaarlampen op het afvalbrengstation te stimuleren.

Recycling belangrijk

Jaarlijks verdwijnt zo’n 35 miljoen kilo aan kleine apparaten en lampen in de vuilnisbak. Hierdoor kunnen ze niet meer gerecycled worden. Dat is natuurlijk zonde, want recycling zorgt ervoor dat producten duurzamer gemaakt kunnen worden. Door recycling blijven grondstoffen behouden en komen schadelijke stoffen niet in het milieu terecht. Wecycle recyclet 80% van de elektrische apparaten en 90% van de spaarlampen.

Over Wecycle

Wecycle zorgt sinds 1999 voor de inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen (e-waste). De stichting onderhoudt een landelijk inzamelnetwerk door samen te werken met gemeenten, winkels, kringloopbedrijven, installateurs en kinderboerderijen. Meer informatie staat op www.wecycle.nl. De actie loopt tot 30 april 2016.