Sluiten
  1. stuur door
  2. bedankt
stuur door

Houd u aan de snelheidslimiet

We doen het allemaal weleens: net iets harder rijden dan toegestaan. Wat de reden ook is: (iets) te hard rijden is altijd heel gevaarlijk. Zeker in de bebouwde kom!

Poster Een snelheidsweter kent zijn snelheid beter

In de bebouwde kom komt u vaak in onverwachte verkeerssituaties terecht. En u hebt er te maken met kwetsbare verkeersdeelnemers, zoals kinderen, ouderen en fietsers. Niet beschermd door airbags en gordels zijn zij degenen die het grootste gevaar lopen ernstig gewond te raken.

Iets te hard rijden is nooit zonder risico

Neem als automobilist altijd uw verantwoordelijkheid: Houd u in de bebouwde kom aan de limiet van 30 en 50 km per uur. Als iedereen dat doet, scheelt dat honderden slachtoffers per jaar. En flink wat ergernis en agressie.

Een snelheidsweter kent zijn snelheid beter

Dit voorjaar start in heel Nederland weer de campagne Houd u aan de snelheidslimiet. De campagne helpt om bewuster op uw rijsnelheid te letten en de juiste keuze te kunnen maken. Een snelheidsweter, kent zijn snelheid immers beter. Wist u trouwens dat er fikse boetes staan op (iets) te hard rijden? Zo kan 10 km te hard rijden in een 30 km gebied u al 72 euro kosten. Zonde toch?