Sluiten
  1. stuur door
  2. bedankt
stuur door

Handtekeningen onder vervolgfase Ackerswoude

Midden op de zandvlakte ondertekenden op 27 mei wethouder Van Kuppeveld van de gemeente Pijnacker-Nootdorp, de heer Dekker van ABB Bouwgroep en de heer Schouten van Schouten de overeenkomst voor de vervolgfase in de nieuwbouwwijk Ackerswoude.

Ondertekening ontwikkeling Ackerswoude

Op deze plek aan de zuidelijke rand van het woongebied in Pijnacker komen nog circa 154 projectmatige woningen in de vrije sector. Het totale plan Ackerswoude kent circa 1.000 woningen. ABB Bouwgroep en Schouten zijn verantwoordelijk voor de ontwikkeling en realisatie van de reeds gebouwde en de nieuw te bouwen woningen. Ze worden gebouwd door ABB Bouwgroep.

Prettige samenwerking

Met deze ondertekening zet de gemeente Pijnacker-Nootdorp haar samenwerking voort met ABB Bouwgroep en Schouten. De samenwerkingsovereenkomst voor de ontwikkeling van Ackerswoude werd in 2011 getekend, waarna in 2013 de bouw startte. Het projectteam heeft de bedoeling om in het vierde kwartaal van 2019 nog in verkoop te gaan met de eerste woningen uit deze nieuwe overeenkomst. Tot nu toe zijn al ruim 400 woningen opgeleverd, circa 200 woningen in aanbouw en ongeveer 200 woningen in de verkoop. De nieuwe woonwijk met haar karakteristieke woningen is daardoor niet meer over het hoofd te zien.

Nieuw woongebied

Ackerswoude is een gewilde wijk. Wie langs dit stukje nieuw Pijnacker rijdt, ziet de laatste jaren de bouw in volle gang. “De wens om hier te wonen blijft onverminderd groot. We hebben dan ook in de eerdere fases laten zien dat het een heel bijzonder stuk van Pijnacker wordt” aldus de ontwikkelaars.
De ligging van de sfeervolle woonwijk met goede ontsluitingsmogelijkheden naar Rotterdam, Den Haag en Delft speelt hier ook een belangrijke rol in. Pijnacker biedt bovendien zelf voldoende winkels, horeca en scholen.

De prettige uitstraling en een authentieke sfeer van de wijk wordt doorgezet in het nieuw te ontwikkelen gebied. Met een mix van vrijstaande woningen, twee-onder-een-kapwoningen en royale rijwoningen in de groene, ruimtelijke en karakteristieke sfeer van Ackerswoude Landrijk. Kopers hebben nog volop de mogelijkheid hebben om de woning naar eigen wensen in te vullen.

De verschillende hofjes van Landrijk zijn intiem en sfeervol met allen een sterk eigen karakter, van een statige cottagestijl tot een landelijke chaletstijl. Maar ze hebben één ding met elkaar gemeen, namelijk de hoogwaardige kwaliteit en uitstraling van de woningen. Bovendien zijn de woningen allen erg ruim en is er nagedacht over een prettige woonomgeving met veel groen in en om de wijk.

Meer weten over Ackerswoude Landrijk?

Meer informatie over het plan is te vinden op www.ackerswoude.nl