Sluiten
  1. stuur door
  2. bedankt
stuur door

Gemeentelijke onderscheiding Jan Wenteler

Burgemeester Ravestein reikte op woensdag 25 november de penning van verdienste van de gemeente Pijnacker-Nootdorp uit aan de heer J. (Jan) Wenteler. De heer Wenteler ontving de penning voor zijn journalistieke kwaliteiten en zijn grote kennis over gebeurtenissen in de lokale geschiedenis van Pijnacker en Nootdorp. Deze documenteerde hij in tal van boeken en columns.

Burgemeester Franciska Ravestein met Jan Wenteler en zijn echtgenote

Scheve toren

Jan Wenteler was de initiator van de wederopbouw van de Hervormde Kerk in Pijnacker (voormalige scheve toren). Voordat de toren in 2001 officieel werd geopend, is er jarenlang draagvlak gecreëerd en geld ingezameld. De heer Wenteler droeg onder meer bij door de uitgifte van zijn boek 'Pijnacker een terugblik'. De opbrengst hiervan werd door hem gedoneerd aan de stichting voor wederopbouw van deze toren.

Inzet voor de gemeenschap

Sinds 1948 is de heer Wenteler als vrijwilliger verbonden aan voetbalclub DSVP. Tevens doet men nooit vergeefs beroep op hem voor een artikel of interview met betrekking tot diverse evenementen van onder meer de Oranjevereniging en het Wielercomité in Pijnacker.

Huldeblijk

Met de penning van verdienste spreekt de gemeente waardering uit voor het werk dat de heer Wenteler al vele jaren voor de gemeenschap in Pijnacker-Nootdorp heeft verricht.

(foto: Cok van den Berg)