Sluiten
  1. stuur door
  2. bedankt
stuur door

Fietspad langs N470 donderdag 11 juli open!

Donderdag 11 juli om 12.00 uur kunnen fietsers weer over het fietspad langs de N470 tussen Pijnacker en Delfgauw. Het eerste uur dat de tunnel open is, krijgen alle fietsers die dan langskomen een klein presentje.

Vanaf juni vorig jaar wordt er hard gewerkt aan de aanleg van de nieuwe Komkommerweg. De fietstunnel is onderdeel van de nieuwe weg. Hij is aangelegd onder de Komkommerweg door, zodat fietsers langs de N470 straks geen weg over hoeven te steken. Wel zo makkelijk en veilig.

Hele klus

De aanleg van de fietstunnel was een hele klus waar speciaal materieel en personeel voor nodig was. Fietsers hebben lang moeten omrijden via de Schimmelpenninck van der Oyeweg, omdat er te weinig plek was voor een veilig tijdelijk fietspad langs de N470. Nu is het dan bijna zover dat de fietstunnel open gaat!

Nieuwe Komkommerweg

Zodra de fietstunnel klaar is, start de aanleg van de kruising met de Schimmelpenninck van der Oyeweg. Ook is de provincie tot eind juli bezig met de aanleg van de rotonde langs de N470. Nadat alle aansluitingen gereed zijn, wordt de hele weg afgemaakt. Waarschijnlijk is de nieuwe Komkommerweg eind augustus gereed.