Sluiten
  1. stuur door
  2. bedankt
stuur door

Een veilige gemeente maken we samen: Stop heling

Heeft u weleens iets gekocht voor een prijs die eigenlijk te mooi is om waar te zijn? De aankoop van dit soort spullen lijkt onschuldig en kan aantrekkelijk zijn.

Politie die iemand in de handboeien slaat met op achtergrond een poltieauto

Toch is er een kans dat u iets koopt dat gestolen is. Het kopen en verkopen van gestolen goederen noemen we heling en is strafbaar. Tot en met maandag 14 oktober is het de week van de veiligheid. Dit jaar ligt de focus op het voorkomen van heling.

Wat kunt u doen?

  • Controleer tweedehands goederen: Via de app ‘Stop Heling’ of de website www.stopheling.nl kunnen inwoners controleren of een tweedehands goed als gestolen staat geregistreerd bij de politie. Hiervoor heeft u enkel het serienummer van het aangeboden product nodig.
  • Registreer uw eigendommen: Het komt regelmatig voor de dat de politie gestolen goederen terugvindt, maar niet kan achterhalen van wie deze zijn. Via de app ‘Stop Heling’ of www.stopheling.nl kunnen inwoners hun eigendommen registreren. Dit vergroot de kans om gestolen spullen terug te krijgen en de kans dat de politie de dader kan achterhalen.
  • 3. Doe altijd aangifte: Dit vergroot de kans dat u uw eigendommen terugkrijgt. Bovendien helpt u de politie bij het opsporen van de dief.