Sluiten
  1. stuur door
  2. bedankt
stuur door

Een rustpunt op uw erf?

Woont u in het buitengebied tussen Rotterdam, Den Haag en Delft in de buurt van een fiets- of wandelroute? En lijkt het u wel wat om mensen gastvrij mee te laten genieten van ons prachtige landschap? Dan is een Rustpunt op uw woonerf misschien iets voor u.

Fietsster voor brug

Een Rustpunt is een plek waar wandelaars en fietsers kunnen pauzeren. Er is een zitplek en er zijn
voorzieningen waarmee bezoekers zelf koffie, thee en limonade kunnen bereiden. Elektrische fietsen kunnen tussentijds worden opgeladen en toiletbezoek is mogelijk. Voor dit alles betalen de bezoekers een vrijwillige bijdrage. Rustpunten zijn duidelijk herkenbaar aan het rustpuntbord, en geopend als het bord ‘open’ zichtbaar is.

Al meer dan vijfhonderd in Nederland

Rustpunten zijn niet nieuw. Er zijn er al zo’n vijfhonderd in Gelderland, Overijssel, Groningen, Noord-Holland, Overijssel en Utrecht. En er komen er steeds meer bij. Kijkt u voor verhalen van eigenaren van Rustpunten eens op www.rustpunt.nu/nieuws. De gemeenten Midden-Delfland, Maassluis, Vlaardingen, Pijnacker-Nootdorp, Delft, Schiedam en Rotterdam willen graag weten of inwoners het leuk vinden om een Rustpunt aan te bieden op hun erf.

Waar moeten Rustpunten aan voldoen?

Natuurlijk moet een Rustpunt vlakbij een fiets- of wandelroute liggen. Of tussen meerdere recreatieve knooppunten in. Een mooie plek voor een Rustpunt is bijvoorbeeld bij een pand met een (voormalige) agrarische bestemming, in de buurt van een bijzonder (monumentaal) gebouw of op een aantrekkelijk perceel. Ook valt te denken aan de combinatie van een boerderijwinkel, B&B, theeschenkerij, zorgboerderij of museum met een Rustpunt. Het is hierbij wel de bedoeling kleinschaligheid te handhaven.

Aan de slag!

Aan de hand van de binnengekomen reacties wordt bekeken wat de meest geschikte locaties voor Rustpunten zijn. Daarbij wordt gelet op een goede spreiding van de Rustpunten ten opzichte van elkaar en bestaande voorzieningen en op een minimale afstand tot horecagelegenheid van 2 km. Er kan wel worden verwezen naar nabijgelegen horeca en bijzondere toeristische trekpleisters in de buurt. Het aanmelden houdt dus niet automatische toekenning in!

Meer informatie en aanmelden

Meer informatie vindt u op www.rustpunt.nu. U kunt zich (vrijblijvend) aanmelden via deze website. Dinsdag 7 maart is er vanaf 20.00 uur een informatiebijeenkomst in het gemeentehuis van Midden-Delfland, Anna van Raesfeltstraat 37, Schipluiden. Aanmelden kan via: info@rustpunt.nu.