Sluiten
  1. stuur door
  2. bedankt
stuur door

Dossier Coronavirus (COVID-19)

Het nieuwe coronavirus heeft zich inmiddels wereldwijd verspreid. Ook in Pijnacker-Nootdorp zijn besmettingen gemeld. Het kabinet heeft maatregelen afgegeven om verdere verspreiding van het coronavirus zo veel mogelijk in te dammen.

virus

Op 23 maart heeft het kabinet aangescherpte maatregelen bekendgemaakt in de aanpak tegen het coronavirus. Voor de regio Haaglanden geldt daarom nu een nieuwe noodverordening. Zo zijn onder andere evenementen afgelast, is groepsvorming van 3 of meer personen verboden en mogen o.a. schoonheidsspecialisten en kappers hun vak niet meer uitoefenen.

Burgemeester Francisca Ravestein:

De impact van deze nieuwe maatregelen is groot. Het is onzeker hoe lang deze situatie gaat duren. Ik heb begrip voor de zorgen van zowel inwoners als ondernemers die door deze maatregelen getroffen worden. Daarnaast heb ik grote bewondering voor de hulpdiensten en de mensen die nu extra hard of onder andere omstandigheden moeten werken. De inwoners die ziek zijn geworden wens ik een spoedig herstel.

Wat kunt u zelf doen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen?

  • Blijf zoveel mogelijk thuis;
  • Houd 1,5 meter afstand;
  • Was vaker uw handen;
  • Hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog;
  • Gebruik papieren zakdoekjes;
  • Schud geen handen.

Actuele informatie

Kijk voor de meestgestelde vragen over maatregelen rondom het coronavirus op Rijksoverheid.nl/corona.
Kijk op de website van het RIVM voor de meest actuele informatie over dit nieuwe coronavirus en volg de website van GGD Haaglanden.

Vragen over het coronavirus? Neem dan contact op via 0800-1351.

Dit telefoonnummer is dagelijks bereikbaar van 8:00 tot 20:00 uur.