Doe meer met uw vrije tijd. Word politievrijwilliger

Bank hangen? In het zweet werken in de sportschool? Wat doet u als u vrij bent? U kunt ook aan de slag bij de politie! Spannend en belangrijk vrijwilligerswerk in uniform op straat.

arm van polite en politieauto

Dit doet u dan naast uw reguliere baan of zorgtaak, in uw vrije tijd. Dit kan als politievrijwilliger (surveillance en handhaving) op straat, in uniform met politietaken. Of in bijvoorbeeld een administratieve, facilitaire of adviserende rol. Zo werken er docenten, verpleegkundigen, ict-managers, ondernemers en studenten bij de politie die allemaal op hun eigen manier iets bijdragen aan de veiligheid in de wijk.

Frisse blik

Als vrijwilliger brengt u vanuit uw eigen vakgebied kennis en ervaring mee die bij de politie goed van pas kan komen. U bent extra ogen en oren voor de politie en kijkt met een frisse blik naar de politieprocessen. Andersom leert u bij de politie vaardigheden die geen enkele andere organisatie te bieden heeft en leert u de wereld van de politie van binnenuit kennen. In welke rol u ook vrijwilligerswerk verricht bij de politie, u staat altijd middenin de maatschappij.

Leefbare omgeving

De minister van Justitie en Veiligheid wil het aantal vrijwilligers bij de politie flink verhogen. Want hoe meer mensen meehelpen, hoe beter de politie kan werken aan een veilige en leefbare samenleving. Meer informatie over het vrijwilligerswerk bij de politie staat op de website van de politie op www.wordpolitievrijwilliger.nl.