Sluiten
  1. stuur door
  2. bedankt
stuur door

Dapper Delfgauw combineert acties

Er ligt duidelijk minder zwerfvuil op straat sinds Dapper Delfgauw drie jaar terug aan de slag ging. Toch gaan de afvalpakkers het in 2017 wat anders aanpakken.

Logo Dapper, Delfgauwse afval pakkers

“Goed bezig" krijgen we vaak te horen als we met prikstokken in de weer zijn, zegt initiatiefneemster Susanne van der Vlist. Toch gaan de afvalpakkers het in 2017 wat anders aanpakken.

“We zien dat de belangstelling voor deelname iets terugloopt. Daar willen we wat aan doen. Voortaan is er een jaarkalender; zo kun je rekening houden met de data. Ook experimenteren we met andere tijdstippen. Want soms zeggen mensen: ‘Ik wil wel meedoen, maar ik kan niet op dat moment’. Daarnaast gaan  we kijken of we het afvalpakken kunnen combineren met andere activiteiten, bijvoorbeeld met het inzamelen van kleine elektrische apparaten of snoeiafval.”

Susanne vindt het nog lang niet schoon genoeg in Delfgauw. Beruchte rommelplekken zijn doorgaande fietspaden, zoals die langs de school. Papier en plastic waait er in de heg.

“Als we met Dapper zijn geweest, kunnen we na een paar dagen weer opnieuw beginnen. Wij zeggen: neem vuil mee naar binnen en doe het daar in de afvalbak.”

Kalender Dapper Delfgauw

  • Zaterdag 11 maart 13.00 uur: NL-doet (Pondstraat)
  • Zaterdag 15 april 14.00 uur: Paasrapen (Gouden Rijderplein)
  • Zaterdag 3 juni 10.00 uur: Dauwdapperen (Cafe du Midi)
  • Vrijdag 30 juni 19.00 uur: Avondwandeling (N470)
  • Zaterdag 23 september 11.00 uur: Burendag (keerlus Pondstraat)
  • Zaterdag 11 november 14.00 uur: Novemberactie (speeltuin Kerkmeesterstraat)