Sluiten
  1. stuur door
  2. bedankt
stuur door

Dag van de leerplicht in Pijnacker-Nootdorp

Donderdag 21 maart 2019 is landelijk stilgestaan bij het recht op onderwijs tijdens de Dag van de Leerplicht.

in Cultura werd Wethouder Peter Hennevanger geinterview door de theatermakers van Impro4u over zijn eigen schoolloopbaan

Dit jaar heeft het Jongerenteam Opleiding en Werk van de gemeente Pijnacker-Nootdorp een interactief theater georganiseerd in Cultura in Nootdorp voor alle 4 havo klassen van het Stanislascollege en een fotowedstrijd voor de basisscholen met als thema ‘leerrecht’.

Wethouder Peter Hennevanger

De ochtend in Cultura werd geopend door Wethouder Peter Hennevanger. Hij werd door de theatermakers van Impro4u geïnterviewd over zijn eigen schoolloopbaan. Peter Hennevanger benadrukte het belang van het halen van een diploma ongeacht de richting en stimuleerde de havisten om vooral gebruik te maken van de kansen die we in Nederland krijgen om te mogen leren.

Beroepskeuze

De 132 leerlingen van het Stanislascollege, de 10 docenten en het volledige Jongerenteam genoten vervolgens van het improvisatietheater. Om de leerlingen aan het denken te zetten over beroepskeuze werd aan de vrienden van leerlingen gevraagd welke kwaliteiten ze bezaten. Grote hilariteit ontstond toen leerlingen op basis van deze kwaliteiten beroepen bedachten als ‘professioneel ping-ponger, timmerman en circusdirecteur’.

Pesten

De ochtend werd afgesloten met een geïmproviseerd lied over een spijbelaar met pestproblematiek en de boodschap om altijd hulp te zoeken en er niet alleen voor te staan.

Fotowedstrijd

De fotowedstrijd voor de basisscholen is gewonnen door de Casaschool in Pijnacker. De winnende foto ‘leren met materialen’ is vanaf 21 maart 2 weken lang te zien in de openbare hal van het gemeentekantoor. De winnende klas van de Casaschool wordt op 26 maart in het zonnetje gezet en krijgt een taart van het Jongerenteam.