Sluiten
  1. stuur door
  2. bedankt
stuur door

Crisisopvang Pijnacker goed verlopen

De vluchtelingen die sinds zondag 4 oktober in sporthal de Viergang werden opgevangen, zijn vrijdagmiddag 9 oktober vertrokken naar Monnickendam. Mede dankzij de inzet van vele vrijwilligers en organisaties is het verblijf prima verlopen.

Inmiddels is de Viergang opgeruimd en schoongemaakt en kunnen de sportverenigingen er weer gebruik van maken. Alle gedoneerde spullen die over zijn, gaan door naar goede doelen in de regio.

Bedankt!
Met het beƫindigen van de crisisopvang, komt een einde aan een intensieve week. De gemeente heeft samen met vele vrijwilligers en organisaties dag en nacht gewerkt om de vluchtelingen goede opvang te bieden. Ik bedank de vele inwoners en organisaties voor hun inzet en gastvrijheid en voor de kleding en vele spullen die zijn aangeboden. Met elkaar hebben we gezorgd voor een goed verblijf van deze groep vluchtelingen.
Burgemeester Francisca Ravestein

Tijdelijke crisisopvanglocatie

De Viergang was door het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) ingezet als tijdelijke crisisopvanglocatie voor een periode van maximaal 6 dagen. Hiermee heeft de gemeente Pijnacker-Nootdorp een bijdrage geleverd aan de vluchtelingenopvang in Nederland.