Collectief zonnepanelentraject op De Boezem

De gemeente start -in navolging van het succes op Heron- een collectief zonnepanelentraject op De Boezem. Deze week ontvangen alle ondernemers een nieuwsbrief met informatie over voordelig zelf stroom opwekken met zonnepanelen. Zowel bestaande als (toekomstige) nieuwe bedrijven op De Boezem kunnen zich hierbij aansluiten.

Zonnepanelen op een dak

Verduurzamen

De gemeente wil bedrijven motiveren en faciliteren om hun bedrijf te verduurzamen. Als een aantal bedrijven zich meldt, schakelen wij een adviesbureau in dat maatwerk advies kan geven. Dit advies helpt in de te maken keuzes. De gemeente doet een bijdrage in de onderzoekskosten. Bedrijven die na het advies besluiten te investeren in zonnepanelen, kunnen collectief aanbesteden. Zo nodig helpt de gemeente daarbij, om werk uit handen te nemen. Samen aanbesteden kan namelijk een flinke besparing opleveren!

Kansen voor Boezem

Dat we van het gas af moeten, heeft in korte tijd een hoge prioriteit gekregen en 2030 is al dichtbij. De markt bevindt zich nu op een omslagpunt. Op het nieuwbouw bedrijvenpark Boezem Oost gaan enkele nieuwkomers al gasloos bouwen. Op bedrijvenpark Heron hebben de bedrijven begin dit jaar al hun afweging voor zonnepanelen op het dak gemaakt. Voor elk bedrijf is een maatwerk advies gemaakt over het aantal panelen, subsidiemogelijkheden, financiƫle consequenties en terugverdientijd. Uiteindelijk hebben 6 van de 8 bedrijven aangegeven te gaan investeren in zonnepanelen.