Sluiten
  1. stuur door
  2. bedankt
stuur door

Burgemeester Ravestein over gevolgen maatregelen coronavirus

De aanpak van het coronavirus in Nederland is in een nieuwe fase gekomen. Vanaf 15 maart tot en met 6 april gelden in het hele land, en dus ook voor ons, nieuwe maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. Deze maatregelen hebben grote gevolgen voor ons allemaal. We zullen ons moeten aanpassen aan deze nieuwe situatie.

Gemeentekantoor met weerspiegeling in de vijver
"De impact van deze nieuwe maatregelen is groot. Het is onzeker hoe lang deze situatie gaat duren. Ik heb begrip voor de zorgen van zowel inwoners als ondernemers die door deze maatregelen getroffen worden. Daarnaast heb ik grote bewondering voor de hulpdiensten en de mensen die nu extra hard of onder andere omstandigheden moeten werken. De inwoners die ziek zijn geworden wens ik een spoedig herstel. 

De nieuwe maatregelen vanwege het coronavirus hebben ook effect op de uitvoering van onze gemeentelijke taken. De dienstverlening van de gemeente blijft beschikbaar voor inwoners en bedrijven, al is het wel met een minimale bezetting. Het gemeentehuis blijft wel open en tijdens kantooruren zijn wij telefonisch bereikbaar via 14 015. Hierbij is het mogelijk dat u langer moet wachten. Ik vraag hiervoor uw begrip. We houden ook, samen met de politie, aandacht voor de veiligheid in onze gemeente. 

Ik realiseer mij dat dit alles veel vraagt van onze samenleving, maar laten we met elkaar de verantwoordelijkheid nemen om de verspreiding van het virus zoveel mogelijk te beperken."
- Burgemeester Francisca Ravestein