Sluiten
  1. stuur door
  2. bedankt
stuur door

Burgemeester Francisca Ravestein geeft startsein Orange the World

Op maandag 25 november om 17.00 uur heeft burgemeester Francisca Ravestein het startsein gegeven voor de Orange the World campagne.

Orange the world Oranjeplein oranje verlicht

De kroontjespen in de vijver van het Oranjeplein is in het oranje licht gezet. Ook de lantarenpalen rondom de vijver verspreiden oranje licht.

Internationale campagne

Hiermee sluit de gemeente Pijnacker-Nootdorp aan bij de internationale campagne Orange the World. Deze campagne is gericht tegen seksueel, fysiek of psychisch geweld tegen vrouwen en meisjes.

Geweld tegen vrouwen en meisjes kan alleen stoppen als we daar met elkaar aan werken. Iedereen kan iets doen! Om die reden wil de gemeente ook aandacht vragen voor deze campagne. Hoe passend is het om tijdens de Orange the World campagne het Oranjeplein in het oranje licht te zetten!

Oranje

Waarom oranje? Oranje is de kleur van de wereldwijde campagne en staat voor een zonsopgang waarbij een toekomst zonder geweld voorgestaan.

Van 25 november, de Internationale Dag tegen Geweld tegen vrouwen, tot 10 december de Internationale Dag van de Rechten van de Mens, wordt aandacht gevraagd voor de bestrijding van geweld tegen vrouwen en meisjes wereldwijd, in Nederland en ook in Pijnacker-Nootdorp!

Het Oranjeplein in Pijnacker blijft in deze periode oranje gekleurd!