Sluiten
  1. stuur door
  2. bedankt
stuur door

Boswerkzaamheden Bieslandse Bos in volle gang

Vorige week is Staatsbosbeheer Hof van Delfland gestart met de geplande boswerkzaamheden in het Bieslandse bos. De start is gemaakt in speelbos de Biesbush, de eerste zieke essen zijn gekapt.

Man snoeit boom

Vorige week is Staatsbosbeheer Hof van Delfland gestart met de geplande boswerkzaamheden in het Bieslandse bos. De start is gemaakt in speelbos de Biesbush, de eerste zieke essen zijn gekapt. De urgentie was hier het hoogst, omdat er wordt gespeeld tussen de bomen. Na het speelbos wordt het weghalen van de zieke essen vervolgd in de rest van het bos. Ook worden enkele vakken met populieren en wilgen gedund. Er wordt gewerkt met speciale machines, die geschikt zijn voor een kwetsbare bodem. De droogte van de afgelopen weken komt de werkzaamheden ten goede, er is tot nu toe weinig schade gereden.

Afhankelijk van weersomstandigheden

De werkzaamheden zullen naar verwachting een aantal weken in beslag nemen, afhankelijk van de weersomstandigheden. Eind dit jaar start het opnieuw inplanten van een aantal bosvakken. Deze herplant wordt mogelijk gemaakt door externe financiering van het Nationaal Bossenfonds en Trees for All.