Sluiten
  1. stuur door
  2. bedankt
stuur door

Boomfeestdag gevierd in Ackerswoude

Woensdag 14 maart: Nationale Boomfeestdag. Feest bij nieuwbouwwijk Ackerswoude in Pijnacker! Wethouder Piet Melzer plantte samen met de kinderen uit de wijk bomen op De Brink. Ook ging de eerste schep de grond in bij Pluktuin aan de Brink, een bewonersinitiatief waar de gemeente graag aan meewerkte. Veel kinderen namen daarvoor een eigen plantje of bloembolletje mee.

Wethouder Melzer plant een boom samen met de kinderen uit Ackerswoude

Een groep van acht bewoners is met het initiatief gekomen om een deel van de groene Brink te beheren en hier een pluktuin met insectenhotel te starten. Een tuin voor en door buurtbewoners. Een van de vrijwilligers, Joshua, vertelt enthousiast:

Ik heb twee kinderen en voor hen is het hartstikke leuk om bloemen te plukken en lekker wat kruiden te knippen voor bij het eten. Pluktuin aan de Brink wordt een hele leuke ontmoetingsplek. Een plek waar buurtbewoners elkaar ontmoeten maar ook een plek waar vlinders, egels en bijen welkom zijn.”

Veel kinderen uit de buurt hadden hun laarzen aangetrokken en plantten met de wethouder de grote boom met een boombank rondom. Ook werden er een aantal fruitbomen geplant. De gemeente stimuleert deelname aan de Boomfeestdag, omdat het een prachtige aanleiding is om kinderen te betrekken bij hun eigen leefomgeving.

Natuurlijk Ackerswoude

De Brink in Ackerswoude wordt hiermee een herkenbare plek in de wijk met een natuurlijke uitstraling waar bewoners buiten genieten en elkaar ontmoeten. De groene inrichting van de Brink met straks ook weelderige bloemen, oeverbankjes aan het water, een boomstam om op te klauteren en de gezellige boombank geven de plek een fijne sfeer. Dit voorjaar gaan de bewoners de pluktuin verder inrichten en bouwen ze ook een insectenhotel.

Kijk voor meer informatie over het wonen in Ackerswoude op www.ackerswoude.nl.