Bevolkingsonderzoek borstkanker in Pijnacker

Vanaf 3 januari kunnen vrouwen uit Pijnacker die zijn geboren in de jaren 1943 t/m 1968 weer meedoen aan het tweejaarlijkse bevolkingsonderzoek borstkanker.

Mobiel onderzoekscentrum Acacialaan

Tot en met april 2018 worden zo’n 3.900 vrouwen uit Pijnacker per brief uitgenodigd om borstfoto’s te laten maken in het mobiele onderzoekscentrum. Deze staat op de parkeerstrook voor het gezondheidscentrum aan de Acacialaan in Pijnacker.

Uitnodigingsbrief

Alle vrouwen tussen de 50 en 75 jaar ontvangen eens per twee jaar een schriftelijke uitnodiging van Bevolkingsonderzoek Zuid-West. Het onderzoek bestaat uit het maken van röntgenfoto’s van beide borsten. Vrouwen beslissen zelf of zij aan het bevolkingsonderzoek meedoen. Deelname is gratis.

Vroeg opsporen vergroot kans op genezing

Het doel van het bevolkingsonderzoek borstkanker is zo vroeg mogelijk afwijkingen opsporen die kunnen wijzen op borstkanker. Vroege ontdekking van borstkanker vergroot de kans op genezing en maakt vaak een minder ingrijpende behandeling mogelijk. Het bevolkingsonderzoek is een momentopname en geeft geen volledige garantie. Heeft u klachten aan uw borsten? Wacht dan niet op deelname aan het bevolkingsonderzoek, maar ga naar de huisarts.

Meer informatie over het bevolkingsonderzoek borstkanker is te vinden op www.bevolkingsonderzoekzuid-west.nl.