Sluiten
  1. stuur door
  2. bedankt
stuur door

Beroepen in Beeld: scholieren bezoeken bedrijven

Op 12, 13 en 14 april maakten bijna duizend leerlingen uit Pijnacker-Nootdorp en Lansingerland kennis met verschillende beroepen. De vmbo-leerlingen gingen op bedrijfsbezoek of volgden een gastles. Ruim dertig bedrijven/organisaties maakten tijd vrij om de leerlingen te laten zien wat hun organisatie biedt of produceert. Zo ook de gemeente Pijnacker-Nootdorp.

Debatteren

De leerlingen mochten in de raadszaal zitten, en met elkaar debatteren zoals dat in de gemeenteraad ook gaat. Aan de hand van herkenbare voorbeelden voor de pubers kregen ze uitleg over de verschillende beroepen en functies bij de gemeente. Ook gingen ze aan de slag met het ontwerpen van een ontmoetingsplek voor jongeren.

Realistisch beeld

De leerlingen hebben een realistisch beeld gekregen van de verschillende mogelijkheden, waardoor ze een betere studiekeuze kunnen maken. Werken bij de gemeente bleek een stuk diverser en leuker dan de leerlingen vooraf dachten!

SOB Oostland

Deze Beroepen in Beeld dagen zijn georganiseerd door SOB Oostland. SOB Oostland is een samenwerkingsverband van onderwijsinstellingen en bedrijven. De stichting zet zich in voor (loopbaan)activiteiten van het voortgezet onderwijs. Meer informatie: www.soboostland.nl