Sluiten
  1. stuur door
  2. bedankt
stuur door

Alleen samen krijgen we corona onder controle

Burgemeester Francisca Ravestein aan het woord.

Alleen samen krijgen we corona onder controle


Beste inwoners,

Doordat u zich al twee maanden goed aan de afspraken houdt, is het kabinet de maatregelen geleidelijk aan versoepelen.
Dat betekent niet dat we zo snel mogelijk terug gaan naar ons oude leventje, hoe aantrekkelijk dat ook lijkt. In deze nieuwe fase moeten we stap voor stap kijken wat verantwoord is. We hoeven niet meer de hele dag thuis te blijven, maar het is wel heel belangrijk om de drukte niet op te zoeken.

Ik heb veel waardering voor de handhavers die zich de afgelopen maanden enorm hebben ingezet in het belang van de volksgezondheid. Dat blijven zij de komende tijd ook nog doen. Alleen is het, bij de versoepeling van de maatregelen, niet meer mogelijk om alles te kunnen controleren. De scholen zijn open, er mag weer gesport worden en binnenkort mag de horeca ook weer open. Dat is goed nieuws, maar dat vraagt veel van ons allemaal. De politie en de boa’s kunnen het niet alleen. Er ligt ook een grote verantwoordelijkheid bij u zelf. Houd u aan de regels uit respect voor u zelf en uw omgeving. Ik vraag u dan ook om nog steeds 1,5 meter afstand van elkaar te houden en vooral drukte te vermijden. Houden we ons daar niet aan, dan is de kans groot dat we weer een stapje terug moeten doen. Dit moeten we met zijn allen zien te voorkomen.

Ik ben ervan overtuigd dat we zo voorzichtig vooruitgang kunnen boeken en dat het dagelijks leven weer elke dag een stukje vrijer wordt.

Francisca Ravestein
Burgemeester

Burgemeester Francisca Ravestein voor het gemeentehuis