Sluiten
  1. stuur door
  2. bedankt
stuur door

Afsluiting wegen voor de 12inch-race

Zaterdag 10 september is er tussen 18.15 uur en 20.30 uur grote verkeershinder in het centrum van Pijnacker door de 12inch-race, die start en finisht op de Sportlaan. Onder meer de Westlaan/Oostlaan en de Noordweg zijn afgesloten.

Twee deelnemers aan 12inchrace met publiek op de achtergrond

De wegen rondom het parcours in Pijnacker worden tijdens de race volledig afgesloten voor autoverkeer. Het parcours is continu bezet door deelnemers.

Afsluiting en omleidingen

Bewoners van Pijnacker Noord en Centrum (deels) kunnen voor korte of langere tijd deze dag de wijk niet in of uit. Vanaf 18.15 uur plaatst de organisatie hekken. Verkeer moet dan omrijden via Nootdorp, de A12, de A13 en de N470. Het openbaar vervoer wordt ook aangepast. Buslijn 121 en de Buurtbus kunnen tussen 18.15 en 20.30 uur Pijnacker niet aandoen en rijden een aangepaste route. Lijn 121 rijdt vanaf Delft door Emerald en gaat via de N470 buitenom naar Zoetermeer. De Buurtbus blijft in Nootdorp, keert bij de Molenaar Blonkweg en wacht daar de terugtijd af.

Openstelling parcours

Dit jaar zal wederom de stoet eerst richting de Nobellaan rijden en als laatste over de Rijskade. Daarnaast is het parcours ingedeeld in drie gedeelten. Nadat de laatste renner een bepaald punt in het parcours heeft gepasseerd wordt dit gedeelte van het parcours vrij gegeven. De bewoners kunnen dan in ieder geval hun wijk weer in.

Bereikbaarheid Sportlaan

Tijdens de opbouw van de start- en finishlocatie geldt ‘s ochtends op de Sportlaan eenrichtingsverkeer naar de Rijskade. Vanaf 12.00 uur is de Sportlaan helemaal afgesloten voor auto- en fietsverkeer.

Meer informatie en het parcours

Meer informatie over de de 12inch race en het parcours is te vinden op www.12inch-race.nl.