7 maart opening natuurspeelplek Delfgauw

Woensdagmiddag 7 maart om 14.30 uur opent wethouder Jaap van Staalduine de natuurspeelplek in Delfgauw. Ook ondertekent hij namens de gemeente het bijenconvenant. Kinderen en omwonenden zijn van harte uitgenodigd.

Natuurspeelplek in Delfgauw

Met het onderteken van het bijenconvenant geeft de gemeente aan bijvriendelijk te zullen handelen. Zo kiezen we voor ecologisch groenbeheer en milieuvriendelijke onkruidbestrijding. Ook het zaaien van een bloemenmengsel draagt hieraan bij. De takkenrillen, palen met snoeihout ertussen, geven insecten een beschutte plek om te rusten en te zonnen. Ook padden en salamanders kunnen er in schuilen.

Wensen van kinderen

De speelplek ligt op de hoek van de Hoefsmidstraat en de Kerkmeesterstraat. Deze locatie is samen met een werkgroep van ouders gekozen: een centrale plek in de wijk vlakbij water. Eind 2016 konden kinderen hun wensen voor de plek delen. Op basis van deze wensen is het ontwerp gemaakt.

Onthulling naambord

Om 14.30 uur start de opening van de natuurspeelplek met de onthulling van het naambord. Daarna is de ondertekening van het bijenconvenant. Van 14.45 tot 17.00 uur kunnen aanwezigen helpen bij de aanleg van takkenrillen en het zaaien van een bloemenmengsel. Het kan erg nat zijn. Laarzen zijn daarom aanbevolen!