Sluiten
  1. stuur door
  2. bedankt
stuur door

Standaard tonen-op pagina

5 kinderen ruimen afval op in Emerald

Gastles zwerfvuil

De ochtend begint om 9.15 uur in basisschool De Meander in de Florijnstraat in Delfgauw. De scholen starten met een bijzondere gastles voor alle kinderen uit de groepen 5 van de drie basisscholen in Emerald. In deze gastles vertelt Peter Smith van de Stichting Klean over de gevolgen van zwerfvuil voor het milieu. Ouders en andere geïnteresseerde wijkbewoners zijn ook welkom.

Vuil inzamelen

Na de gastles gaan de scholieren met materialen van de gemeente vuil inzamelen in en rondom het centrumgebied van Emerald. De winkeliers zorgen na afloop voor een gezonde attentie en vrijwilligers helpen mee bij het uitdelen hiervan. Ook de Delfgauwse Afval Pakkers, een team van bewoners die op eigen initiatief zwerfvuil opruimen, helpen deze ochtend mee.

Afsluiting door wethouder Van Staalduine

De ochtend wordt rond 11.30 uur afgesloten op het voorplein van het seniorencomplex De 7 Linden aan de Laan der Zeven Linden. Kernwethouder Jaap van Staalduine is daar aanwezig om de kinderen en begeleiders te bedanken voor hun inzet.

Leefbaarheidsplan

Deze zwerfvuilochtend komt voort uit het Leefbaarheidsplan Delfgauw. Een schoon Delfgauw is één van de thema’s die door bewoners in dit plan zijn gekozen. Samen met bewoners werken de samenwerkende partijen in het wijkgericht werken aan een schone omgeving.