Sluiten
  1. stuur door
  2. bedankt
stuur door

Zakelijk glasvezelnetwerk op Oostambacht

Gemeente Pijnacker-Nootdorp werkt samen met de ondernemers op Oostambacht op het gebied van parkmanagement en het Keurmerk Veilig Ondernemen. Door inzet van gelden uit het ondernemersfonds zijn ondernemers op het bedrijventerrein erin geslaagd voldoende draagvlak te creëren om glasvezel aan te leggen. Het terrein is hiermee helemaal klaar voor de toekomst en een voorbeeld voor andere terreinen in de gemeente!

De Vereniging Beheer Bedrijvenpark Oostambacht (VBBO) heeft in samenwerking met GlasOperator het aantal benodigde aanmeldingen behaald die nodig waren voor een collectieve aanleg een een zakelijk glasvezelnetwerk.

Werklui leggen met een machine glasvezelkabel in de stoep.

Al zo’n 20 bedrijven krijgen via een aansluiting toegang tot het ultramoderne, stabiele en razendsnelle glasvezelnetwerk. De aannemer is inmiddels gestart met de aanleg van het glasvezelnetwerk op Oostambacht, de verwachting is dat de eerste bedrijven in de eerste helft van mei gebruik kunnen maken van diensten over glasvezel. Hans van de Sande, Voorzitter van VBBO:

“We zijn erg blij dat het initiatief voor een collectieve aanleg geslaagd is. Door deze aanpak krijgen onze ondernemers een betaalbare aansluiting op het ultramoderne en stabiele glasvezelnetwerk. De bandbreedte van glasvezel maakt het voor ondernemers mogelijk om slim gebruik te maken van data- en telecomdiensten én flink te besparen op internet-, telefonie en ICT-kosten. Nu maar ook in de toekomst, want de bandbreedte van glasvezel is ongekend.”

De rol van GlasOperator

De actieve laag van het glasvezelnetwerk is uitbesteed aan GlasOperator uit Bodegraven. GlasOperator maakt het netwerk geschikt voor datatransport en zorgt ervoor dat dienstenleveranciers op het netwerk kunnen aankoppelen . GlasOperator deed dit al eerder voor netwerken in o.a. Alphen aan den Rijn en Rotterdam, Tiel en Vught.

Aanmelden kan nog steeds

Ondernemers op Oostambacht die eerder twijfelden of de vraagbundeling wilden afwachten, kunnen zich nog steeds aanmelden. Van de Sande:

“Wij raden deze ondernemers aan om hun huidige kosten te vergelijken met de kosten bij gebruik van glasvezeldiensten. Bovendien, wanneer ze zich nu aanmelden, profiteren ze  nog van lage eenmalige aanleg- en aansluitkosten.”

Advies of aanmelding bij Wisper

Voor advies of aanmelding kan contact worden opgenomen met internetserviceprovider Wisper Zakelijk: www.wisper.nl/zakelijk/nootdorp of bel +31(0)880120310.