Sluiten
  1. stuur door
  2. bedankt
stuur door

Wijkatlas Pijnacker Noord

Een wijkatlas die vertelt hoe de wijk is ontstaan en welke kunst en bijzonderheden er zijn. Dat hadden Bart Ennema, Charles van der Mast en Aad Tas voor ogen. Zij gingen aan de slag en stelden een rijk geïllustreerd boekwerkje samen, vooral bedoeld om de samenhang in de wijk te bevorderen.

Afgelopen zomer vormden de drie redacteuren een werkgroep en deden in samenwerking met het Historisch Genootschap Oud-Pijnacker heel wat onderzoek. Dat leverde veel materiaal en foto’s op. Voor de samenstelling van de gedrukte wijkatlas werd daaruit een selectie gemaakt.

Wijkatlas op ontdekkingsreis door Pijnacker Noord

Feestelijke overhandiging

Op 22 november 2013 kon wethouder Bert van Alphen het eerste exemplaar van de Wijkatlas Pijnacker-Noord in ontvangst nemen. Dat gebeurde in het Parochiehuis in het bijzijn van wel honderd schoolkinderen van de Casaschool, Josephschool en Willem-Alexanderschool. Hij wist in zijn dankwoord de kinderen echt te boeien, ook al zongen zij tussendoor het hoogste lied. Het was een mooie interactie die symbool kan staan voor één van de doelen van de wijkatlas: meer sociale samenhang in de wijk.

Nostalgie

Het kader voor de feestelijke overhandiging was net een nostalgische filmset. Buiten stond een prachtige oldtimer - een Opel vrachtwagen uit 1949. Binnen stond een mooie, gerestaureerde bakfiets van Bakkerij de Lange geparkeerd met daarin de dozen met Wijkatlassen. Dat paste goed bij de inhoud van de wijkatlas, die ook ingaat op 2000 jaar geschiedenis van Pijnacker-Noord. Daarin illustreren veel oude foto’s een rijk verleden en nieuwe foto’s brengen de dynamiek van vandaag in beeld.

Reacties

De Wijkatlas is huis-aan-huis verspreid en velen hebben deze inmiddels gelezen. Dat leverde heel wat positieve reacties op, ook van oud-wijkbewoners die inmiddels een exemplaar in hun bezit hebben.

Hieronder kunt u de digitale versie van de wijkatlas bekijken. Het is de bedoeling dat deze verder wordt aangevuld met materiaal en foto's. Mocht u bij het lezen een fout ontdekken of een waardevolle aanvulling hebben, dan kunt u dit aan ons doorgeven.