Sluiten
  1. stuur door
  2. bedankt
stuur door

Welkom in ontmoetingscentrum Buurt & Zo

Buurt & Zo aan de Julianalaan - Prins Hendrikstraat in Pijnacker is een leuke ontmoetingsplek. U kunt er terecht voor tal van activiteiten en gezelligheid: boeken uitzoeken, lezen, informatie opzoeken, mensen ontmoeten, werken, studeren, een kopje koffie drinken, gezellig eten en nog veel meer.

Kinderen schaken in Buurt & Zo

Buurt & Zo is ontstaan door het samenvoegen van de bibliotheek in Pijnacker en het voormalig sociaal cultureel centrum van de gemeente. Het pand is grondig verbouwd. De grote hal is gezellig ingericht en er is een buitenterras. Het is nu een leuke plek waar iedereen welkom is en veel activiteiten zijn. We zetten op rij wat er te beleven valt.

Bibliotheek Oostland

In Bibliotheek Oostland vindt u boeken, dvd’s, luisterboeken. In de leeshoek staan tijdschriften en liggen diverse kranten die u gratis kunt lezen. Er zijn speciale collecties voor mensen met bijvoorbeeld dyslexie, een taalachterstand of om de Nederlandse taal te leren. Ook DOEL Kunstuitleen vindt u in de bibliotheek.

Taalhuis Oostland

Taalhuis Oostland is onderdeel van de bibliotheek en organiseert diverse activiteiten voor iedereen die het Nederlands beter wil leren. U kunt hier onder andere terecht met vragen over taal, ondersteuning door taalmaatjes en taalontmoetingen. Kijk op de website van bibliotheek Oostalnd voor meer informatie over het Taalhuis, www,bibliotheekoostland.nl

Café Werk & Zo

Café Werk &Zo ondersteunt werkzoekenden en zzp’ers. Zo zijn er iedere drie weken op woensdagochtend van 09.30 tot 11.30 uur gratis netwerkbijeenkomsten. Werkzoekenden en zzp’ers komen dan informeel bij elkaar en bespreken en bekijken samen kansen op de arbeidsmarkt. Het kan een opstap zijn naar vrijwilligerswerk, een opdracht of een baan. Meer weten? Kijk op facebookpagina van Café Werk & Zo of mail naar cafewerkenzo@gmail.com.

Kinderen in speelotheek Harlekino

Speelotheek Harlekino

Ook de speelotheek is gevestigd in Buurt & Zo. Door verschillend speelgoed te lenen, kunt u meegroeien met de mogelijkheden en interesses van uw kind of eens iets nieuws te proberen. U kunt speelgoed lenen als u lid bent van de speelotheek. Er zijn bijna 1000 stuks speelgoed te leen voor kinderen van 0 tot 8 jaar en dit speelgoed is zeer divers, van zintuiglijk materiaal voor baby's tot verkleedkleren en gezelschapsspellen. Meer informatie is te vinden op www.speelotheekharlekino.nl

Cursussen

Er zijn diverse cursussen en workshops te volgen, zoals de workshop Schilderen voor volwassenen en kinderen door Anja Brand-Heemskerk, www.anjaranja.nl. Maar ook computercursussen, EHBO cursussen, inburgeringscusussen en muzieklessen door muziekvereniging Excelsior, www.excelsiorpijnacker.nl.

Historisch genootschap Pijnacker

Het Historisch Genootschap Pijnacker houdt in Buurt & Zo het plaatselijk historisch archief bij. Daaruit putten zij wekelijks materiaal voor hun tentoonstellingen in het Historisch Informatie Punt, www.hgop-pijnacker.nl

Koffiemiddag, avondeten, wassen en strijken

Weet u dat u bij Buurt & Zo ook huishoudelijke taken uit handen kunt geven? Zo is er een was- en strijkdienst, elke dinsdagmiddag is er een koffiemiddag georganiseerd door DOEL pijnacker en op maandag- en op donderdagavond kunt u tegen een kleine prijs van een heerlijke maaltijd genieten. Dat wordt verzorgd door medewerkers van Ipse De Bruggen Maatwerk. Het is wel fijn als u zich vooraf aanmeldt.

Participe

Op woensdag en vrijdag houdt Participe inloopspreekuur in Buurt & Zo. Zij verzorgen de juridische en maatschappelijke begeleiding van vluchtelingen en helpen hen bij de opbouw van een nieuw bestaan.

En verder...

Op zondag maakt een kerkgenootschap gebruik van Buurt & Zo, er zijn regelmatig tentoonstellingen en er worden presentaties gegeven, onder andere van schrijvers of over kunst. Op zondag wordt Arabische les gegeven.

Altijd welkom!

De ingang van Buurt & Zo zit aan de Prins Hendrikstraat 28 en de Julianalaan 47. Voor meer informatie kunt u gewoon even binnenlopen. U kunt er een praatje maken, een kopje koffie drinken en rondkijken en zien welke activiteiten mogelijk zijn. Wie weet vindt u het leuk om er aan deel te nemen! Op de website www.buurtenzo.nl staat het actuele programma. Komt u een keer langs?