Sluiten
  1. stuur door
  2. bedankt
stuur door

Weghalen verkeerd gestalde fietsen

Het Fietsdepot verwijdert vanaf deze week fout gestalde fietsen bij de stations in Pijnacker.

Fietskettingslot wordt met slijptol doorgeslepen.

Eerder zijn al 30 weesfietsen verwijderd: fietsen die te lang op dezelfde plek staan en onnodig plaats innemen. Ook hebben handhavers de afgelopen tijd fietsers gewaarschuwd met flyers.

In Pijnacker-Nootdorp gelden een aantal regels voor het stallen van fietsen bij winkelcentra en haltes van het openbaar vervoer. De gemeente kan uw fiets laten verwijderen als u zich hier niet aan houdt. Zo voorkomen we rommelige en onveilige situaties.

Fietsdepot Haaglanden

Sinds 1 april verwijdert Fietsdepot Haaglanden fietsen voor de gemeente, zodat gemeentelijke BOA’s meer tijd hebben voor het houden van toezicht in de openbare ruimte. Een verwijderde fiets moet u dus voortaan ophalen in Den Haag.

Al 30 weesfietsen verwijderd

Afgelopen week was de eerste actie met het fietsdepot. Daarbij zijn bij de metrohaltes in Pijnacker dertig weesfietsen verwijderd. Weesfietsen zijn fietsen die lang op dezelfde locatie blijven staan en plekken voor andere fietsen bezet houden.


Voorkom dat uw fiets wordt weggehaald

Stal uw fiets dus in een stalling en laat hem niet langer dan 14 dagen onafgebroken staan. Is een stalling vol, kijk dan waar u in de directe omgeving uw fiets mag stallen. De gemeente verwijdert geen verkeerd geplaatste fietsen als een stalling helemaal vol zit en er in de directe omgeving ook geen mogelijkheid is een fiets te stallen. Voorlopig handhaaft de gemeente vooral bij de metrohaltes in Pijnacker en bij de centra van Pijnacker en Nootdorp.

Meer informatie

Meer informatie? Kijk op fietshandhaving