Sluiten
  1. stuur door
  2. bedankt
stuur door

Week van de pleegzorg 30 oktober tot en met 6 november

Kinderen die niet meer bij hun biologische ouders kunnen wonen, verdienen een plek in een vervangende gezinssituatie: een pleeggezin, gezinshuis of pleeg- of jeugdzorgboerderij.

Peuter in bloementuin

Pleeggezinnen het het zonnetje

Deze actieweek is ook een moment om, samen met gemeenten, pleegouders en pleegkinderen even extra in het zonnetje te zetten. Samen met verschillende partners organiseert Jeugdformaat gratis leuke activiteiten voor pleeggezinnen. Van een kartclinic tot jumpen bij Jump One in Zoetermeer.

Landelijke campagne

Op woensdag 30 oktober gaat ook een nieuwe landelijke campagne van start om meer pleegouders te werven door heel Nederland. Er zijn 3500 nieuwe pleegouders nodig. Met deze nieuwe campagne willen we vooral bewustwording creƫren bij het grote publiek over wat pleegzorg allemaal kan zijn. De kick-off van deze campagne is in Utrecht op het Centraal Station.

Door deze week te organiseren hopen zij dat heel veel mensen nadenken over pleegzorg en wat zij in hun omgeving voor kwetsbare kinderen kunnen doen. 40.000 kinderen in Nederland kunnen niet thuis wonen, 22.000 kinderen worden in een pleeggezin opgevangen. Voor korte of langere tijd

Meer informatie

Pleegouder worden? of meer informatie ga naar www.jeugdformaat.nl