Sluiten
  1. stuur door
  2. bedankt
stuur door

Website: Wijzer in geldzaken

Kijk eens op de website www.wijzeringeldzaken.nl. Op deze website vind je informatie over financiële vragen waar je gedurende je leven tegenaan kunt lopen.

Bijvoorbeeld als je 18 jaar wordt. Je bent officieel volwassen en krijgt daarmee meer verantwoordelijkheden. Misschien ga je op jezelf wonen, studeren of werken. Alle informatie over de dingen die je moet regelen als je 18 jaar wordt vind je op www.wijzeringeldzaken.nl.

Tips

Of bijvoorbeeld tips over kinderen en geldzaken. Het krijgen van een kind heeft gevolgen voor je geldzaken. Met welke kosten krijg je te maken en welke regelingen zijn er? Denk aan kinderopvang, kinderbijslag, en verlofregelingen. En hoe leer je je kind omgaan met geld? Hoeveel zakgeld geef je en wat is 'normaal' op welke leeftijd? En hoeveel kleedgeld geef je ze als ze wat ouder worden? Bereid je kinderen voor op financiƫle zelfstandigheid zodat ze zelf leren hoe ze met geld omgaan, want op is op.

Inzicht in je geldzaken

Er is ook informatie te vinden over het op orde krijgen en houden van geldzaken. Je geldzaken op orde krijgen en houden doe je door een goede financiƫle administratie aan te leggen of een huishoudboekje bij te houden. Hiermee krijg je overzicht en inzicht in je geldzaken, maar ook hoeveel je over hebt voor onverwachte uitgaven.

Wijzer in geldzaken is een initiatief van de Rijksoverheid.