Sluiten
  1. stuur door
  2. bedankt
stuur door

Warmteproject Van den Berg Roses

De rozenkweker Van den Berg Roses in het glastuinbouwgebied Pijnacker-West levert overtollige warmte aan de buren voor de teelt van komkommers en wil graag ook restwarmte leveren aan een ondernemer op bedrijventerrein Ruyven.

Voor de gemeente Pijnacker-Nootdorp is het benutten van duurzaam opgewerkte warmte in plaats van gas, een belangrijk speerpunt. De gemeente is trots op haar initiatiefrijke ondernemers in de glastuinbouw die de weg zijn ingeslagen van energieverslinder naar energieleverancier. Samen zijn we op weg naar een krachtige en duurzame economie in een energie-neutrale omgeving.

Van den Berg Roses (9) streeft ernaar met de teelt het milieu zo min mogelijk te belasten. De modernste technieken zorgen ervoor dat de energie optimaal wordt benut. Op de kwekerij aan de Kooltuin staat een Generator van 3000 KW die van gas, elektra en warmte maakt. De elektra word gebruikt voor de assimilatie lampen en -als deze niet branden- verkocht aan het energiebedrijf. Bij de productie van elektra met gas komt warmte vrij die via een ondergronds leidingennet naar de buren wordt getransporteerd voor de teelt van komkommers. Een mooi voorbeeld van samenwerking waarmee kosten worden bespaard en het milieu wordt ontzien. Het bedrijf wil graag ook overtollige warmte leveren aan het distributieterrein van Albert Heijn op bedrijventerrein Ruyven.

Kaartje met lopende warmteprojecten in Pijnacker-Nootdorp 1. Ammerlaan 2. Ammerlaan 3. Ammerlaan 4. Duijvestijn 5. Duijvestijn 6. Noukoop 7. Balijade 8. Solid Energie 9. Van den Berg Roses