Sluiten
  1. stuur door
  2. bedankt
stuur door

Waak voor woninginbraak

Een woninginbraak heeft een grote impact. Politie en gemeente werken nauw samen om inwoners extra alert te maken om woninginbraken te voorkomen.

Inbreker met bivakmuts op en koevoet in de hand gluurt door het raam naar binnen

Zorg dat u uw ramen en deuren sluiten en gebruik goed hang- en sluitwerk dat voorzien is van een keurmerk. Laat geen bovenraampjes open staan. Doe een deur altijd op het nachtslot. Zorg voor goede verlichting rond uw huis.

Waarschuwing

Na een inbraak wordt daarna vaker in dezelfde straat en buurt ingebroken. De inbreker kent nu het soort huizen met het daarin gebruikte standaard hang- en sluitwerk. Ook weet hij via welke vluchtwegen hij kan ontkomen. Om dit soort inbraken tegen te gaan, gaan gemeente en politie in de directe omgeving van een inbraak een waarschuwingsbrief verspreiden. Daarin staat hoe er is ingebroken. Daarnaast kunt u op www.politiekeurmerk.nlmeer lezen over hoe u uw woning veiliger kunt maken en kunt u op de website www.123inbraakcheck.nl testen hoe snel een inbreker uw huis binnen kan komen. Verder vindt u op onze website meer anti-inbraaktips op de pagina Waak voor inbraak: anti-inbraaktips.

Wees alert

Een groot deel van de opgeloste inbraken is te danken aan meldingen van inwoners. Ziet u iets verdachts, of mogelijk een woninginbraak, aarzel niet en bel direct de politie via 112. Let goed op de dader(s). Denk daarbij aan zaken als postuur, haardracht, maar bijvoorbeeld ook aan de kleur en het kenteken van een auto. Als u anoniem een misdaad wil melden, kan dat via 0800 – 7000.