Sluiten
  1. stuur door
  2. bedankt
stuur door

Waak voor woninginbraak

In Pijnacker-Nootdorp komt woninginbraak helaas regelmatig voor. Dat heeft een grote impact op bewoners. Politie en gemeente werken nauw samen om inwoners alert te houden.

Zorg dat u ramen en deuren op slot doet met goed hang- en sluitwerk dat voorzien is van een keurmerk. Laat geen bovenraampjes open staan: een deur die alleen ‘in het slot’ wordt getrokken is eenvoudig zonder sleutel te openen. Denk ook aan goede verlichting.

Waarschuwing

Na een geslaagde inbraak blijkt de kans groot dat kort daarna vaker in dezelfde straat en buurt wordt ingebroken. Om dit soort inbraken tegen te gaan, verspreiden gemeente en politie in de directe omgeving van een inbraak een waarschuwingsbrief. Meer informatie over inbraakmethodes staat op www.pijnacker-nootdorp.nl/Veiligheid

Wees alert

Veel opgeloste inbraken zijn te danken aan meldingen van inwoners. Ziet u iets verdachts, of mogelijk een woninginbraak, aarzel niet en bel direct de politie via 112. Let goed op de dader(s). Denk aan zaken als postuur, haardracht, maar bijvoorbeeld ook aan de kleur en het kenteken van een auto. Als u anoniem een misdaad wil melden, kan dat via 0800 - 7000.